رادیو کانادا گزارش کوتاهی در بارۀ بازار کار برای مهاجران در روز ۲۷ نوامبر ۲۰۱۲ ارایه داد که برگردان آن را در پایین می خوانیم.
بنا به آمار منتشر شده از سوی سازمان پژوهش و اطلاع رسانی اجتماعی اقتصادی (IRIS ) کانادا، دستمزدهای مهاجران نسبت به کانادایی تباران بیش از پیش کاهش یافته است و این در حالی است که سطح تحصیلات مهاجران پذیرفته شده نسبت به گذشته بالاتر رفته است.
نوشتههای مرتبط
پژوهشهای این سازمان نشان می دهد که در سال ۲۰۰۶، ۵۱ درصد مهاجران تازه وارد، یعنی کسانی که کمتر از ۵ سال در کانادا بوده اند، که بین ۲۵ تا ۶۴ سال سن داشته اند، دارای مدارک دانشگاهی بوده اند. درصد دارندگان مدارک تحصیلی در میان کانادایی تباران تنها ۱۹ درصد بوده است. علی رغم داشتن این امتیاز، در سال ۲۰۰۵ دستمزد مهاجران یادشده ۳۷% درصد از دستمزد تنها ۶۳ درصد دستمزد کانادایی تباران کمتر بوده است. در سال ۱۹۸۰، مهاجران تحصیل کرده تنها ۱۵ درصد کمتر از کانادایی تباران دستمزد می گرفته اند.
بنا به همین پژوهشها، شرایط مهاجران در استان کبک از دیگر استانها بدتر بوده است. ماتیو فورتیه (Mathieu Fortier) پژوهشگر این بنیاد می گوید :«با تحصیلاتی بسیار بالاتر از کبکی تباران، مهاجران این استان دو تا سه برابر بیشتر از کبکی ها در معرض بیکاری و دستمزد پایین هستند که تفاوتی بیشتر با شرایط کل مهاجران در کانادا دارد.» گزارش می افزاید که در روند کاریابی در کبک، تنها در ۳۲ درصد استخدامی ها تجربۀ کاری بیرون از کانادا به شمار آمده اند. این درصد در استان انتاریو ۴۷ درصد بوده است که بالاترین درصد در کل کاناداست. پژوهشگران این مرکز بر این باورند که برنامه های کارآموزی، همانند آن چه در تورنتو انجام شده است، می تواند به بهبود شرایط کمک کند.
در همین گزارش آمده است که استان کبک مهاجران کمتری را پذیراست. در سال ۲۰۰۶، جمعیت مهاجران ۲۷.۵ درصد کل استان کلمبی بریتانیک بوده است و ۲۸ درصد کل جمعیت استان انتاریو. در همین تاریخ، شمار مهاجران تنها ۱۱.۵ درصد جمعیت استان بوده است.
ماتیو فورتیه می گوید « مهاجرت فقط یک مسئلۀ اقتصادی است، جوامع ما به دلایل فرهنگی و سیاسی هم مهاجرت را برگزیده اند. با این حال، تنها در حوزۀ اقتصادی توانمندی مهاجران رسما پذیرفته شده و در نظر گرفته شود، اقتصاد کانادا افزوده ای بالغ بر ۳۷۰۰۰۰ نیروی کار را در اختیار خواهد داشت و درآمد مهاجران ۳۰.۷ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت و این مبلغ برابر ۲.۱ درصد درآمد سرانۀ کاناداست.»
پژوهشگران این بنیاد توجه به ادغام مهاجران در بازار کار را به سود کانادا و به ویژه کبک می دانند.
http://fr-ca.actualites.yahoo.com/des-immigrants-plus-scolaris%C3%A9s-mais-moins-r%C3%A9mun%C3%A9r%C3%A9s-183412147.html
دکتر محسن حافظیان، مدیر موسسه آوزشی و انتشاراتی مولتی ساژ مونترال کانادا و دیر گروه جهانی شدن و مهاجرت انسان شناسی و فرهنگ است.