صد و نوزدهمین شماره ماهنامه آزما با مطالبی در مورد مسئله ابتذال در عرصه فرهنگ و هنر با گفتگوها و مطالبی از سید محمد بهشتی و لیلی گلستان، کامبیز درمبخش، خسرو سینایی، مسعود کوثری، ناصر فکوهی، عبدالله کوثری و … چاپ شده است.
همچنین یادنامهای برای تجلیل از استاد فرهنگ شریف و نیز مطلبی درمورد استاد شجریان در مجله درج شده است.
نوشتههای مرتبط
سیدمحمد بهشتی در بخشی از مطلب این شماره آزما که تحت عنوان: «در عرصه ی فرهنگ بزرگتر نداریم که بزرگتری کند» میگوید: بزرگتر باید بزرگتر باشد که بتواند بزرگی کند. الان جامعهی هنری ما از بزرگتر تهی شده است. اگر بزرگتر بزرگ باشد راههای دسترسی به خودش و اندیشهاش را محدود نمیکند چون بزرگی با خودش نسبت آموختن به دیگران را همراه میآورد…. وی همچنین میافزاید: ما باید بدانیم که زمان مدیریت قرنطینهای گذشته، اشتباه ما سالها این بود که علیرغم این که کشوری بودیم با تواناییهای تولید فرهنگی به علت اصرارمان بر این نوع مدیریت نتوانستیم جایگاه درست و به حق خودمان را در این عرصه و در بین کشورهای تولید کنندهی فرهنگ پیدا کنیم…
همچنین ناصر فکوهی در بخشی از مطلبی که با عنوان «مصرف سیاسی- اجتماعی یک واژهی مبهم “ابتذال در گفتمان امروزی” در پروندهی این شماره آزما چاپ شده میگوید: برخی از چیزهایی که در سال های اخیر به عنوان نقد منتشر میشود “متاسفانه اگر از استثناها” بگذریم آنقدر “مبتذل هستند و بهتر بگویم بیارزش هستند که هرگونه واکنشی نسبت به آن نوعی از ارزش دادن تصنعی به آنها و نویسندگان است…
هنرمندان و همکاران مرحوم فرهنگ شریف نیز در سوگ او نکاتی را بیان کردهاند از جمله ابراهیم سلمکی نوازندهی پیشکسوت سنتور، فضلالله توکل، امینالله رشیدی، حبیبالله کیزال، حسامالدین سراج و حسن گلپایگانی …
صدو نوزدهمین شماره آزما در ۸۸ صفحه چاپ و منتشر شده است.