انسان شناسی و فزهنگ
انسان شناسی، علمی ترین رشته علوم انسانی و انسانی ترین رشته در علوم است.

شهرهای ژاپن

ترجمه ی سعیده بوغیری – گروه بین المللی و ترجمه

یوکوهاما شهر و بندری در ژاپن و مرکز حوزه کاناگاوا (Kanagawa) ست که در جنوب جزیره هونشو (Honshu) و جانب غربی خلیج توکیو نزدیک توکیو واقع است. یوکوهاما دارای تسهیلات لنگرگاهی و یکی از بندر های اصلی ژاپن است. نیز یک مرکز صنعتی است که کارخانه های کشتی سازی، پالایشگاه نفت، کارخانجات مواد شیمیایی، تجهیزات الکتریکی، فراورده های غذایی، ماشین آلات و خودرو در آن قرار دارند. در شهر یوکوهاما، مکان های مقدس، معابد و کلیساهای مسیحی و نیز پارک هایی زیبا یافت می شود. نیز باید به موسسات آموزشی آن از جمله دانشگاه ملی یوکوهاما و دانشگاه شهر یوکوهاما اشاره کرد.

در سال ۱۸۵۴ زمانی که متیو پری (M.Perry) افسر نیروی دریایی ایالات متحده به این بندر قدم گذاشت، یوکوهاما یک دهکده کوچک ماهیگیری با جمعیتی نزدیک به ۳۵۰ نفر بود. اما در سال ۱۸۵۹ زمانی که این بندر به روی تجارت خارجی گشوده شد، شروع به شکوفایی کرد. امتیازات فرا سرزمینی آن برای بیگانگان زیاد بود و این دهکده به زودی به اقامتگاهی برای آنان تبدیل شد. یوکوهاما در سال ۱۹۲۳ با یک زلزله تقریبا به کلی ویران شد. اما پس از آن به تدریج و بر اساس طرح های دولتی دوباره ساخته شد و اکنون در میان مدرن ترین شهرهای ژاپن جای دارد. این شهر در سال ۱۹۴۵ در جریان جنگ جهانی دوم به شدت بمباران شد. جمعیت یوکوهاما در سال ۲۰۰۷ بیش از ۵/۳ میلیون نفر برآورد شده است.

کاوازاکی، شهر مهم دیگر ژاپن در جنوب شرقی جزیره هونشو در حوزه کاناگاوا میان توکیو و یوکوهاما قرار دارد. این شهر که در کنار خلیج توکیو در ناحیه ای به شدت شهری شده قرار گرفته، یک بندر مهم و مرکز صنعتی ناحیه صنعتی کی هین (Keihin) است. کاوازاکی در میان شلوغ ترین بندرهای ژاپن جای دارد. این شهر همچنین یک مرکز مهم صنایع با فناوری پیشرفته است که بسیاری از آن ها بر پایه گسترش شهر میکروکامپیوتری کاوازاکی بنا شده اند. دیگر صنایع محلی کاوازاکی عبارتند از کشتی سازی، کارخانه استیل، خودرو، موتورسیکلت، مواد شیمیایی و منسوجات.

در میان نقاط دیدنی کاوازاکی می توان به معبد بودایی قرن دوازدهمی هی جن جی (Heigenji)؛ موزه شهر کاوازاکی؛ موزه صلح کاوازاکی؛ یک باغ هنر و موزه خانه ژاپنی شهر کاوازاکی اشاره کرد که مورد اخیر به منظور حفظ معماری سنتی ژاپن بنا شده است. بسیاری از این بناها به دلیل سیستم مدرن متروی این شهر به آسانی در دسترس هستند.

کاوازاکی در عصر ادو (قرن ۱۷ تا میانه قرن ۱۹) ایستگاهی در جاده توکایدو (Tokaido) بود. موجی از فعالیت های اقتصادی و به دنبال آن رشد جمعیت آن به ثبت این شهر در سال ۱۹۲۴ انجامید.

شهر کاوازاکی دوبار بر فاجعه فائق آمد و به یک بندر مهم و مرکز صنعتی تبدیل شد. نخست در جنگ جهانی اول زیر بمباران شدید تقریبا با خاک یکسان و پس از آن دوباره بازسازی شد. سپس در سال ۱۹۷۶ طعمه آتش شد. اما این بار نیز به زحمت و با استفاده از فناوری های نوین ضد آتش بازسازی شد. از آن پس دسته ای از پروژه های احیای اراضی به گونه ای چشمگیر به گسترش این شهر انجامید. جمعیت کاوازاکی در سال ۲۰۰۷ نزدیک به ۵/۱ میلیون نفر برآورد شده است.

اوزاکا شهر و بندر ژاپنی در جنوب جزیره هونشو بر روی خلیج اوزاکا در دهانه رود یودو (Yodo) نزدیک به کیوتوست. اوزاکا مرکز استان اوزاکا و یکی از بزرگ ترین شهرهای ژاپن هم از نظر مساحت و هم از نظر جمعیت است. این شهر در میان شلوغ ترین بندرهای ژاپن قرار دارد که به کشتی های اقیانوس پیما دسترسی دارند.

اوزاکا یک شهر بزرگ صنعتی و مرکز اقتصادی و بازرگانی است. صنایع آن عبارتند از کارخانه استیل، ماشین آلات، منسوجات، کشتی، خودرو، تجهیزات الکتریکی و سیمان. این شهر به وسیله چندین کانال آبی تقسیم شده که چند پل بخش های مختلف آن را به هم متصل می کنند. نیز چندین پارک در این شهر وجود دارد که بزرگ ترین آن ها پارک تن نوجی (Tennoji) است و در آن چند باغ گیاه شناسی واقع شده اند. اوزاکا مهد نمایش ژاپن به خصوص بونراکو (Bunraku) یا همان تئاتر عروسکی. دانشگاه اوزاکا، دانشگاه کانزای، و دانشگاه شهر اوزاکا نیز در همین شهر قرار دارند. اوزکا دو فرودگاه نیز دارد: یکی از آن ها فرودگاه بین المللی کانزای است که بر روی خلیج اوزاکا قرار دارد.
قدمت اوزاکا به حدود قرن چهارم پس از میلاد باز می گردد. در آن زمان این شهر به نام نانیوا (Naniwa) شناخته شده بود. در قرن شانزدهم ژنرال و دولتمرد ژاپنی تویوتومی هیدیوشی (Hideyoshi) این شهر را مرکز حکومت فئودالی خود قرار داد و قلعه اوزاکا ساخته و کامل شد. در طول حکومت او اوزاکا به یک مرکز شکوفای بازرگانی تبدیل و سرانجام در سال ۱۸۸۹ به عنوان شهر شناخته شد. دوسال بعد زلزله ای ۱۰۰۰۰ نفر از اهالی آن را از میان برد. نیز در سال های ۱۹۰۹ و ۱۹۱۲ این شهر طعمه آتش شد. ژانویه ۱۹۹۵ نیز زلزله ای مهیب در جزیره آواجی (Awaji) اوزاکا را نیز تکان داد. اهالی شهر این زلزله را احساس کردند اما خسارات اصلی جانی و ساختاری متوجه اهالی کوبه (Kobe) شد. بزرگراه ساحل خلیج در اوزاکا از میان رفت و جاده اصلی میان اوزاکا و کوبه به نام هانشین (Hanshin) نیز ویران شد. جمعیت اوزاکا در سال ۲۰۰۷ بیش از ۵/۲ میلیون برآورد شده است.

منبع: دایره المعارف اینکارتا ۲۰۰۹