شماره ۵۲ مجله سینما و ادبیات منتشر شد. الکساندر ساکوروف کارگردان مطرح امروز روسیه کارگردان نیمویژهنامه این شماره مجله است که همراه با گفتوگویی اختصاصی که در جشنواره فجر بینالملل با این کارگردان انجام شده پرونده سینمای جهان این شماره را کامل میکند.
بحث مهم سینمای مستقل و تعاریف و مولفههای آن موضوع محوری این شماره بخش سینمای ایران است. هوشنگ گلمکانی، محسن امیریوسفی، سامان سالور و جواد طوسی در میزگرد و عباس بهارلو، تهماسب صلحجو، محمد شیروانی، امیرحسین علمالهدی،… در یادداشتهای خود به دقت سینمای مستقل را بررسی کردهاند. با مطالعه این پرونده مخاطبان میتوانند به شناخت دقیقی از سینمای مستقل برسند.
نوشتههای مرتبط
بخش ادبی موضوع خود را کارکرد اجتماعی ادبیات انتخاب کرده است. پیوند ادبیات داستانی به چه شکل اتفاق میافتد؟ رویدادها و وقایع اجتماعی چگونه در رمان بازتاب پیدا میکند؟ به این پرسشها در میزگرد فرخنده حاجیزاده، عنایت سمیعی و ناصر فکوهی و مقالات دکتر احمد اخوت، احمد آرام، ابوتراب خسروی، کورش اسدی، شاپور بهیان، حسین پاینده، محمد حسینی، محمد کشاورز،… پاسخ داده شده است.
در این شماره پروندهای تدارک دیده شده در مورد ادبیات امروز فرانسه که رمان، نمایشنامه، شعر، اتوفیکسیون و بیوگرافی داستانی را واکاوی کرده است؛ «ادبیاتی که از نظر فروش و اقبال عمومی چندان چشمگیر نیست، اما جنمی دارد کوبنده و آشوبنده، خصلت هر اثر نوگرا و رو به آیندهای…».
«ماهو» اثر منیرالدین بیروتی با حضور مهسا محبعلی، امیرحسین خورشیدفر، خلیل درمنکی در بخش کتاب مجله مورد بررسی قرار گرفته است.
اما هدیه این شماره مجله سینما و ادبیات به مخاطبان، داستانی است از ویلیام فاکنر با ترجمه منوچهر بدیعی به نام «مارمولکها در دولتسرای جمشید» که فاکنر این داستان را متاثر از ترجمه ادوارد فیتزجرالد از یکی از رباعیات خیام نگاشته است؛ «داستانی که شاید یکی از فاکنریترین داستانهای فاکنر» باشد.
سینما و ادبیات با انسان شناسی و فرهنگ همکاری رسمی دارد.
سینما و ادبیات در انسان شناسی و فرهنگ
http://www.anthropology.ir/scientific-branch/50