انسان شناسی و فزهنگ
انسان شناسی، علمی ترین رشته علوم انسانی و انسانی ترین رشته در علوم است.

معرفی کتاب های جدید در حوزه مطالعات اجتماعی ورزش (۲)

موضوعات اجتماعی در ورزش؛ ویرایش دوم، نوشته رونالد وادز، ۲۰۱۱

کتاب “موضوعات اجتماعی در ورزش” که به شیوه یک کتاب درسی سازماندهی شده، مقدمه فوق العاده ارزشمندی برای مباحث مربوط به حضور چند بعدی ورزش و فعالیت بدنی در عرصه جامعه است.

این کتاب را رونالد وادز نوشته، کسی که خود یک عمر به عنوان ورزشکار، تماشاگر، هوادار، معلم، مربی، مدیر و منتقد در گیر مسایل ورزش بوده است، این تجربه بی نظیر به دانشجویان و خوانندگان کمک می کند جهان ورزش و فعالیت بدنی را درک کند و در زندگانی خویش به کار بندد. تجربه زیسته وادز به او دیدگاه منحصر به فرد و توان بی مانندی داده که کتابی این چنین گیرا و جذاب و در عین حال غنی و پرمحتوا بنگارد.

متن جذاب و چاپ تمام رنگی آن منجکاوی دانشجویان و خوانندگان را بر می انگیزد و در عین حال کتابی بسیار کاربردی و جامع هم هست که می توان به وسیله آن دانشجویان را به سمت موضوعات مورد نظر در مطالعه اجتماعی ورزش کشاند.

در این مجموعه دائما مثال هایی از دنیای واقعی مطرح می شود که با نظریات جدید موجود درباره ورزش پیوند داده می شود. گرچه کتاب قویا بر تحقیقات متکی است، به گونه خسته کننده منحصر به نظریه پردازی نمی شود.

این کتاب نگاه عمیقی به موضوعات، تناقض ها و محیط پر ابهام ورزش دارد که برای دانشجویان رشته هایی چون مدیریت ورزش، جامعه شناسی ورزش و دیگر حوزه های مطالعه ورزش مفید است. موضوعاتی همچون نقش مربیان، اهمیت ورزش و تناسب مادام العمر و ورزش برای اقشار خاص (مثل آسیب دیدگان جسمی و روحی، سالمندان و..) پرداخته می شود.
بخش قابل توجه این کتاب هم از لحاظ کمیت و میزان حجمی که از کتاب بدان اختصاص یافته است و هم از این نظر که موضوعات اجتماعی به طور تخصصی تر در آن مطرح شده اند فصل چهارم (فصل پایانی با عنوان “ورزش و فرهنگ”) می باشد.
در حواشی صفحات شرح مفیدی درباره اصطلاحات و سازمان ها و اسامی خاصی که در متن صفحه از آن ها یاد شده، حوادث مهم مربوط به موضوع، تاریخ های خاص و مرتبط، چکیده و سر فصل نظریات تخصصی قابل توجه و… آورده شده است.
نگاهی به فهرست محتوای این کتاب هر علاقمندی را برای خواندن وسوسه می کند و ما را به این اندیشه فرو می برد که چه خوب می شد اگر چنین منبع مناسب و جامعی به زبان فارسی هم ترجمه می شد، چنان ترجمانی قطعا گام بلندی در راستای گسترش مطالعه اجتماعی ورزش در ایران می شد.
در ادامه فهرست محتوای این کتاب را ملاحظه می کنید:
فصل یکم: مطالعه ورزش در بستر جامعه
بخش ۱- ورزش چیست و چرا آن را مطالعه می کنیم
بخش ۲- چگونه ورزش را مطالعه کنیم
فصل دوم: قلمرو و تاثیر ورزش در جامعه
بخش ۳- مشارکت کنندگان در برابر تماشاگران
بخش ۴- تجارت و ورزش
بخش ۵- رسانه و ورزش
فصل سوم: ورزش به عنوان یک نهاد
بخش ۶- ورزش جوانان
بخش ۷- ورزش دانش آموزی و دانشجویی
بخش ۸- ورزش بین المللی
بخش ۹- جنبش المپیک
فصل چهارم: ورزش و فرهنگ
بخش ۱۰- رفتار ورزشی
بخش ۱۱- نژاد، قومیت و ورزش
بخش ۱۲- زنان و ورزش
بخش ۱۳- طبقه اجتماعی و ورزش
بخش ۱۴- اقشار خاص و ورزش
بخش ۱۵- دین و ورزش
بخش ۱۶- سیاست و ورزش
بخش ۱۷- پیشرفت از طریق ورزش
بخش ۱۸- کجروی و ورزش
بخش ۱۹- مربی گری و ورزش
بخش ۲۰- گرای

 

پرونده ی «ورزش» در انسان شناسی و فرهنگ
http://www.anthropology.ir/node/11096