مجله بخارا با همکاری سفارت ایتالیا و بنیاد فرهنگی ملت، شب جوانی روداری را برگزار میکند.
جوانی روداری که او را با نام جانی روداری میشناسند شاعر، روزنامهنگار و یکی از بزرگترین نویسندگان کودکان و نوجوان ایتالیا است. او به نوشتن برای کودکان و نوجوانان عشق میورزید کتابهای او به زبانهای بسیاری ترجمه شده است. ماجراهای پیازچه، کیک آسمانی، بنفشه ای در قطب، دختری که نمیخواست بزرگ شود، از جمله آثار اوست.
نوشتههای مرتبط
جانی روداری در ۱۹۲۰ در دهکدهای در شمال ایتالیا به دنیا آمد. در ۱۹۳۸ از مدرسه تربیت معلم فارغالتحصیل شد. او در آغاز جوانی پس از شناخت آثار داستایوفسکی و نویسندگان و فلاسفه آلمانی زبان کتابی به نام «دفتر فانتزیها» درباره هنر داستاننویسی نوشت. جانی روداری، سال ١٩۵٠ به رم دعوت شد تا سردبیری «آبادگر»، هفتهنامه کودکان را بر عهده بگیرد. در ۱۹۵۱ کتابهای «ترانههای کودکانه» و «ماجراهای پیاز کوچولو» را انتشار داد. یک سال بعد ازدواج کرد و در ١٩۵٧ صاحب دختری به نام «پائولا» شد. در همین سال در آزمون روزنامهنگاری حرفهای پذیرفته شد؛ اما سرانجام تصمیمی گرفت که تمام زندگیاش را تحتالشعاع قرار داد. او کار کردن به عنوان نویسنده کودک را بر کارکردن به عنوان روزنامهنگار ترجیح داد.
جانی روداری تنها نویسنده ایتالیایی است که توانست در ۱۹۷۰ جایزهی «هانس کریستین آندرسن» را به دست آورد. در سال ٢٠١٠ در چهل و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب کودک بولونیا بزرگداشتی برایش برگزار شد.
روداری در روز ۱۵ آوریل ۱۹۸۰ درگذشت. بچههایی که روداری سراسر زندگیاش را برای آنها وقف کرده بود و او را از طریق آثارش شناخته بودند و عمیقاً دوستش داشتند، برای آخرین بار به دیدار او شتافتند. بچهها گرد تابوت او حلقه زدند و تکه کاغذهایی را که در آنها جملاتی برای روداری نوشته و یا نقاشیهایی را که کشیده بودند روی تابوتش گذاشتند.
در شب جانی روداری ، مائورو کونچاتوری ، کارلو چرتی، اتوره برونی، غلامرضا امامی، ابوالحسن حاتمی، محبوبه خدایی و شهرام اقبالزاده سخن خواهند گفت و فیلمی مستند نیز به نمایش درمیآید.
پنجشنبه اول آبان ۱۳۹۳ ـ ساعت ۵ عصر
خیابان ولیعصر، سه راه زعفرانیه، خیابان عارف نسب، شماره ۱۲، کانون زبان فارسی